Natuurwandeling door bos Birkhoven ‘Bomen’ over bomen

Wandel je mee door dit mooie natuurgebied. Op veler verzoek wandelen we met onze gidsen door dit prachtige bos.

Dit keer nemen onze gidsen je mee langs een wat andere route dan gebruikelijk. We wandelen n.l. naar het achterste deel van Bos Birkhoven. Dit keer wandelen we o.a. via het zgn. Olifantenpaadje, een bospad dat langs de achterzijde van het Dierenpark Amersfoort loopt. Dit is een deel van Birkhoven dat grenst aan de Vlasakkers en de heidevelden van Soest. In het achterste deel van Birkhoven zijn de percelen met lange lanen waar ooit bijna alleen de douglassen groeiden bedoeld voor de houtopbrengst . De diverse percelen bevatten ook een diversiteit aan bomen zoals dennen en sparren, lariksen, berken grove dennen, eiken en beuken. In dit deel van het bos zijn ook de broeihopen voor de ringslangen te vinden waar we al vele jaren met succes eieren uitgebroede vinden . Afhankelijk van de nog beschikbare tijd kunnen we ook besluiten om nog een stukje Pinetum mee te pakken en/of naar de verderop langs de grote en oude Grove Dennen te lopen.

De wandeling is ca. 6 kilometer en is geschikt voor geoefende wandelaars.

De start en het einde zijn zoals gebruikelijk op het parkeerterrein aan de Barchman Wuytierslaan bij het Informatiebord van het Landschap, Barchman Wuijtierslaan 232,(afslag Out2Enjoy / Bosbad), 3819 AC Amersfoort

De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ca. twee uur. Verzamelen is vanaf 13.15 uur.

Wees van harte welkom.

Deelname aan de wandeling is gratis. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en is minder geschikt voor (kleine) kinderen. Honden kunnen niet mee.

Genoeg te beleven dus, wees van harte welkom. Zijn er vragen, dan zijn wij per e-mail te bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com. Voor meer informatie over onze overige activiteiten kijk op one website: utrechtslandschap.nl/infocentra/koetshuis-stoutenburg

Wanneer: 5 februari

Waar: Startplek: parkeerterrein aan de Barchman Wuytierslaan

Openingstijden: De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ca. twee uur. Verzamelen is vanaf 13.15 uur.

Expositie De Vrije Kwasten

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari houden de Vrije Kwasten hun jaarlijkse expositie, waarop te zien is waarmee De Vrije Kwasten zich het afgelopen jaar, op gebied van de schilderkunst, hebben beziggehouden.
Zoals de flyer al doet vermoeden, zullen er zeker expressieve portretten te zien zijn. Daarnaast kunt u een variatie aantreffen, variërend van landschap tot stilleven en van abstract tot naaktmodel.
De toegang is zoals gebruikelijk gratis en u kunt onze werken op beide dagen bekijken van 11.00 tot 17.00 uur in De Moespot, Jan van Arkelweg 6, Achterveld.
Op de zaterdag zal om 13.30 uur de officiële opening zijn met aansluitend livemuziek.
Wij zien u graag op 4 en/of 5 februari a.s.

Wanneer: 4 en 5 februari

Waar: De Moespot, Jan van Arkelweg 6, Achterveld.

Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur

Maxima’s Rommelmarkt

Geheel overdekte rommelmarkt bij Maxima’s waar je ook een kopje koffie of een lunchplankje kunt bestellen tijdens het struinen tussen oud-nieuwe spullen.

Wanneer: 29 januari

Waar: Maxima’s, Maximaplein 7, 3832 JS, Leusden

Openingstijden: 10:00 – 16:00 uur

‘T Veluws Zandsculpturenfestijn

De hele winter geopend met Dickens dorp en ijssculpturen!

Voor het eerst sinds jaren heeft de organisatie van de zandsculpturen in Garderen besloten open te blijven tot en met 17 december 2022. We openen de deuren dan wederom op 27 december met naast de bekende zandsculpturen ook schitterende ijssculpturen. Dagelijks zijn er demonstraties met ijssculpturen door ’s werelds beste kunstenaars die alles uit de kast zullen halen om voor uw ogen ter plaatse de mooiste beelden te zagen.

Laat u zich meenemen in de winterse sferen bij onze nieuwe uitbreiding van de tentoonstelling in de vorm van het sfeervolle winters Dickens Dorp. Hier bakt de oude bakker zijn brood in de houtgestook oven en kunt u zelf genieten van warme chocomelk, vuurkorven, oliebollen en gluhwein… alles onder begeleiding van sfeervolle muziek! De ijssculpturen zijn tot zien tot en met 4 maart 2023.

Wanneer: 27 december t/m 4 maart

Waar: ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn, Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen.

Openingstijden: Ma t/m za 9:00 – 17:30 uur