Arrangement Voedselbos Leusden

Sinds 2019 is er in Leusden een voedselbos.  Op 1,5 hectare is het bos aangeplant met een grote verscheidenheid aan eetbare bomen en struiken. Een voedselbos is land-bosbouw met veel natuurwaarde waar je noten en vruchten van kunt oogsten. In een voedselbos maak je slim gebruik van de ecologische principes van hoe een bos zich ontwikkelt met meerjarige bomen en struiken. Door de diversiteit zijn ziektes en plagen veel minder en bodemvruchtbaarheid ontwikkelt zich via een rijk bodemleven in plaats van bemesting. Zo produceren we eten in samenwerking mét de natuur.

In een arrangement van twee uur leer  je de bomen en struiken van ons bos kennen.   Wie kent de Paw Paw, de Sechuanpeper of de Mispel? We leggen de principes van een voedselbos uit. We laten zien hoe we onze oogst verwerken.  En natuurlijk is er wat te proeven! We kunnen het arrangement ook afstemmen op jonge deelnemers.

Groepsexcursie

Arrangement van max 20 deelnemers.
Het is het hele jaar mogelijk het arrangement te boeken.
Prijzen op aanvraag.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met:

Leusden Natuurlijk!
e-mail: winkel@leusdennatuurlijk.nl
Tel: 033 303 9847

Als u wilt boeken, kijken we of er voor de betreffende dag en het tijdstip een gids beschikbaar is, waarna we de boeking definitief maken.