Bezoekerscentrum polder Arkemheen

Het bezoekerscentrum bevindt zich in de oude kolenloods van het Stoomgemaal Arkemheen.

De polder Arkemheen is een onderdeel van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (www.arkemheen-eemland.nl) en een Natura 2000-gebied. De smient, de kleine witte zwaan en de weidevogels worden hier extra beschermd. Het is een uniek natuurreservaat met broedplaatsen van vele soorten water- en weidevogels en een foerage- en overwinteringsgebied voor trekvogels.

Door de verrassende elementen krijgen de bezoekers, jong en oud, een goed beeld van de unieke cultuurhistorische natuurwaarden van de polder Arkemheen. Er zijn speurtochten,  een adembenemende fotowand, aaibare polderdieren, de dijkgraaf vertelt haar verhaal; er is van alles te beleven.

In het bezoekerscentrum vindt u ook allerlei informatie over activiteiten in het Nationaal landschap Arkemheen-Eemland en op de Veluwe. Ook is hier koffie, thee, frisdrank met iets lekkers te verkrijgen

Op de zolder van het bezoekerscentrum zijn wisselende tentoonstellingen te zien en vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de polder. Er is een vogelkijkraam met vogelkijkers om de polder te observeren. Door de vernatting zijn er nog nooit zoveel vogels gezien als de afgelopen twee jaar.

Contact

Beheerder: Koos van den Berge 06-53225997
Educatie: Elly van Geest 06-23196934
Email: info@stoomgemaal-arkemheen.nl

Website

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 13:00 uur
Zondag: gesloten

Zie ook de website i.v.m. eventuele wijzigingen

Locatie

Zeedijk 6
3861 MD Nijkerk