Contact

Telefoonnummer: 0334940305
E-mail: info@landwinkeldekopermolen.nl
Website: http://www.landwinkeldekopermolen.nl

Hessenweg 2
3835 PJ Stoutenburg
Plan je route

Openingstijden

Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur
Zondag gesloten

De Kopermolen Landwinkel & kaasboerderij

De Kopermolen landwinkel en kaasboerderij, gelegen aan de Barneveldsebeek in Stoutenburg (Leusden). Sinds 1990 maken zij van de melk van hun eigen koeien de lekkerste boerenkaas en zuivel.

De boerenkaas variërt van jong tot overjarig. Ook heb je keuze uit ruim 12 verschillende soorten kruidenkaas.

Naast kaas is er een groot aanbod van zuivelproducten zoals verse volle en halfvolle melk, boerenkarnemelk (ouderwets gekarnd), volle en magere yoghurt, yoghurt met vruchten, kwark, slagroom, boter en vla.

Behalve  de producten van het eigen bedrijf is er ook een breed assortiment aan diverse soorten buitenlandse kaas, streekproducten, delicatessen, scharrelvlees en  broodmeel (voor de broodbakmachine). Het assortiment (biologische) groente en fruit betrekken zij van boeren uit de regio. Voor de wijnliefhebber hebben ze een ruime keuze wijnen met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Kerstpakketten en relatiegeschenken kunnen zij in diverse prijsklassen voor je samenstellen.

Even uitrusten of gewoon de boerensfeer proeven op het binnen of buitenterras? Het is mogelijk om in de winkel of op het terras koffie, thee, sap en iets lekkers te nuttigen. Ook verkopen zij echt boerenroomijs (IJshoeve Ruitenbeek). Voor grotere groepen graag even van te voren reserveren. In overleg kunnen zij een boerenlunch of picknick verzorgen.

Fiets- en wandelroutes
Vanuit Kaasboerderij De Kopermolen is het mogelijk om een mooie wandeling of fietstocht te maken in de natuurgebieden Bloeidaal en De Schammer van Stichting Het Utrechts Landschap.

Natuurgebied Bloeidaal en De Schammer zijn prachtige gebieden van bloemrijk hooiland, moerasbosjes en rietland. Een paradijs voor vogels.

Wandelen over boerenland, een historisch landgoed en langs beken in het buitengebied Amersfoort en Leusden kan door het lopen van het Stoutenburger klompenpad.