Hoeve Groot Zandbrink

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke locatie. Midden in het agrarisch landschap en met een rijke historie. De boerderij krijgt een nieuwe bestemming als groen activiteiten centrum.

Hoeve Groot Zandbrink is een zogenaamde TOP, dat staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een ‘knooppunt’ waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving van de TOP is vaak horeca te vinden, voor een kopje koffie en waar eventueel een oplaadpunt voor elektrische fietsen beschikbaar is. Theehuis Groot Zandbrink is een rustpunt om even te pauzeren, iets te drinken en rond te kijken op de boerderij.

De Deel en Het Theehuis zijn te huur op alle dagen van de week (Theehuis buiten de reguliere openingstijden) voor bijeenkomsten zoals vergaderingen, heisessies en feestelijke gelegenheden. Met een capaciteit tot respectievelijk 70 en 25 personen. Er is ook gelegenheid om in of rondom de boerderij te trouwen.

Het accent ligt op recreatie en educatie. Het gehele jaar worden er diverse evenementen georganiseerd, denk hierbij aan ploegdag, hooidag, open imkerijdagen, oogstdag, houtdag, boerenwinterwandeling.

Educatie wordt o.a. gegeven aan de jeugd in de vorm van boerenwerkklassen. Tijdens dit meerdaagse programma laten zij de jeugd zien waar het voedsel vandaan komt en hoe de landbouw functioneert. Hiervoor wordt geen theoretisch of zwaar educatief programma ontwikkeld. Zelf doen, voelen, ruiken en proeven staat voorop.

Expositie Oude Werktuigen
De Stichting Behoud Oude Werktuigen (Stichting BOW) stelt zich ten doel om het boerenbestaan in en rond de Gelderse Vallei van vóór 1960 levend te houden. De Stichting beheert en restaureert oude voer- en werktuigen, geeft demonstraties en organiseert diverse activiteiten zoals een ploegwedstrijd en een oogstdag. Paarden spelen een centrale rol bij onze activiteiten.

De activiteiten, groen activiteitencentrum, Het Theehuis etc. worden gerund door vrijwilligers.

Contact

T. +31 (0)6 15 60 29 94 (horeca en reserveringen)
T. +31 (0)6 53 70 10 00 (algemeen)
E-mail: info@grootzandbrink.nl

Openingstijden

Theehuis:

Wo, za zo van 13.00 – 17.00 uur

Adres

Postweg 2
3831 SE Leusden