Borduurmuseum ‘Het losse steekje’

Van harte welkom op de website van Borduurmuseum ‘Het losse steekje’! In ons unieke museum kunt u genieten van kunstzinnige borduurwerken die de historie weer tot leven brengen. Er worden wel zo’n 1500 prachtige werken tentoongesteld. De meer dan 200 steken die voorkomen op oude borduursels worden ook nu nog toegepast! Borduren krijgt weer volop aandacht in de huidige modecollecties, vormgeving en moderne kunst.

Het museum heeft een grote vaste collectie aan borduurwerken met Bijbelse taferelen, jachttaferelen, scheepvaart, portretten, dieren, bloemen, kinderen en merklappen. Daarnaast wordt er regelmatig gewisseld in thema’s van borduurwerken. Elk jaar is er een expositie rondom een bepaald thema die wordt ingeleid met een openingsweek.

Het borduurmuseum heeft ook rekening gehouden met mannelijke bezoekers. Zij kunnen een complete afdeling met allerhande houtsnijwerk bezoeken. Het Houtsnijmuseum ‘De losse spaander’ is onderdeel van het Borduurmuseum. Een echte aanrader!

Tijdens uw bezoek krijgt u onder het genot van een kopje koffie of thee een levendige en interactieve presentatie over de geschiedenis van het museum en het borduren. Bezoekers horen tijdens deze half uur durende presentatie veel bijzonder en interessant nieuws. Iets wat u niet mag missen tijdens een bezoek aan dit unieke museum.

Verder geven onze enthousiaste houtnijder en borduurder graag een demonstratie!

Contact

Telefoonnummer: 0647401508
E-mail: info@borduurmuseum.nl

Openingstijden

Iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur geopend. Op feestdagen is het museum gesloten. In december en januari is het museum gesloten, behalve voor groepsafspraken. In de zomermaanden juni, juli en augustus is het museum ook op dinsdagmiddag open van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Adres

Espeterweg 7a
3771 RK Barneveld