Melissenpad

Het Melissenpad is een kunstpad van 1 km dat de boerderijen Burgstede aan de Postweg en Bitterschoten aan de Helweg met elkaar verbindt. Het is een erg leuke kunstroute voor zowel volwassenen als kinderen. Veel kunstwerken kunnen in beweging gezet worden door ergens aan te draaien of door erop te gaan fietsen. Bij beide boerderijen kun je de route beginnen. Liever een langere wandeling? Wandel verder over het klompenpad ‘Glindhorsterpad’, want het Melissenpad is een onderdeel van dit klompenpad.

Aan een kant van het pad staat een kleurrijke lantaarnpaal met naambord. Het is een voorproefje van de leuke en grappige kunstwerken die op dit pad staan. Deze zijn allemaal door Ap Melissen gemaakt van afvalmateriaal en oude landbouwattributen die gebruikt werden in de tijd dat de boer nog veel meer met de hand en het paard werkte. Ap krijgt zijn attributen van particulieren, maar ook van ondernemingen uit de buurt, soms doordat ze opgeheven worden en het pand gesloopt, maar ook doordat ze bijvoorbeeld een nieuw logo of nieuwe machines krijgen.

Als we wandelen over het smalle verharde pad komen we de verschillende kunstwerken tegen: Oude gereedschappen in een hutje genaamd ‘Hutbewoners’, een huisje met weegschaal waar je op kan staan, de ‘Gelderse Koppen’ van Harm en zijn team en niet te vergeten een bankje gemaakt van een oude bierbrouwerijketel, Verderop komen we verbouwde fietsen tegen. Deze zijn gecombineerd met allerlei gereedschappen, hoefijzers, melkbussen en meer. We kijken onze ogen uit. En op deze wandeling kunnen we zelfs nog een pauze nemen met een kopje koffie of thee, want halverwege de route staat de befaamde hooiberg waar gerust kan worden. Ook vinden we hier een toilet in de helft van een oude voedersilo, terwijl in het andere deel een keukentje is ingericht waar je de koffie of thee kunt vinden. Er staat zelfs een mini-veldbibliotheek in een deel van een oude melktank van een tankauto. En er is de mogelijkheid om je e-bike een beetje bij te laden.

Wandelend over het ‘kunstpad van Appie Melissen’ word je iedere keer weer verrast. Het mag dan niet een hele lange route zijn. Maar op dit pad ben je zeker wel een tijdje zoet.

Openingstijden

Zonsopgang tot zonsondergang

Locatie

Neem bij het bord  ‘RustPunt 300 m‘, ter hoogte van Postweg 27, het smalle pad (Melissenpad) richting het noorden.Kom je via de Helweg, neem dan de weg bij het bord ‘Rustpunt’, deze weg gaat over in een smaller pad. Hier is ook ruimte om je auto te parkeren.