Molen Den Olden Florus

Windkorenmolen “Den Olden Florus ” is een standerdmolen die zijn leven tussen 1300 en 1400 is begonnen als “kloostermolen” voor een commanderij van de Johannieter Orde. De constructie van de standerdmolen word gerekend tot een van de oudste windmolen types die we in de lage landen kennen.

Vroeger heette de molen de “Callenbroecker molen”, omdat hij gelegen is in de buurtschap Kallenbroek. De naam Kallenbroek is vermoedelijk afgeleid van het feit dat er een water gelegen was (broek) en dat dit water altijd kouder (kalt) was dan op andere plaatsen.

Winkel

De winkel wordt gerund door een groep enthousiaste dames uit Barneveld en omgeving.

Elke zaterdag zijn er twee in de winkel om de klanten te helpen. U bent iedere zaterdag tussen 10.00h en 15.00h van harte welkom in de winkel van Den Olden Florus. Zij is gevestigd onderin de molen. Kom proeven van de producten en geniet van de authentieke sfeer.

Webshop

Wij bieden ook de mogelijkheid om vooraf online te bestellen. U kunt wekelijkse bestellingen doorgeven via onze webshop tot uiterlijk dinsdag avond. Deze bestellingen kun u afhalen tijdens de openingstijden van de winkel op de eerstvolgende zaterdag. Wilt u dan het ordernummer van de bevestiging meebrengen?

Contact

Openingstijden

elke zaterdag 10:00 – 15:00

Adres

Stoutenburgerweg 20
3784 VE Terschuur