MTB-route Utrechtse Heuvelrug-Austerlitz

Lengte van de route: 15,3 km

De oude route kenmerkte zich door veel rechte stukken over brede bospaden. In de loop der tijd waren deze paden veelal veranderd in moerassen. Begin 2017 is de route onderhanden genomen. Op een aantal plaatsen is extra track aangelegd en daar waar het pad te slecht was geworden zijn er bypasses aangelegd. In plaats van 8 km is hij nu 15,3 km lang en bevat 50 hoogtemeters.

LET OP: Een gedeelte van de track wordt gedeeld met de route Zeist. De splitsing staat duidelijk aangegeven. Volg de paarse bordjes voor Austerlitz, rood voor Zeist

Startlocaties:  Je kunt de route starten bij:

  • Ouwekamp, ons eetcafé, Oude Postweg 144, 3711 AL Austerlitz.
  • Infocentrum Staatsbosbeheer Zeist, Woudenbergseweg 70, 3711 AB in Austerlitz (bij Zeist) .

De startplaats is wat moeilijk te vinden. Deze ligt aan de noordzijde van de Woudenbergseweg (N224) , nabij de Piramide van Austerlitz. Let op de borden van het Beauforthuis Theater. Dit ligt tegenover de startplaats van de route. Je rijdt de weg in, gaat links en op de hoek zie je aan de linkerkant het beginpunt van de route en de eerste markering. Aan de rechterkant staat een overzichtsbord van de streek.

Contact

Website

Heb je vragen of opmerkingen? Stel deze via de Facebookpagina.

Vergunningsvignet: Voor deze route is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet en via deze LINK tref je een lijst met verkooppunten aan.

Openingstijden

Zonsopgang tot zonsondergang