museum grebbelinie in het visier

Museum Grebbelinie in het Vizier

“Opdat wij niet vergeten”

Met deze gedachte als uitgangspunt hebben een aantal vrijwilligers uit Scherpenzeel en Woudenberg in 2005 de Stichting  “Grebbelinie in het vizier” opgericht .

Na enkele verhuizingen en verbouwingen beheert deze Stichting thans het Museum Educatief Centrum Woudenberg /Scherpenzeel.

Daarnaast heeft het museum van het Educatief Centrum ook een buitenexpositie met een replica loopgraaf (uit de periode 1939 / 1940), een aantal authentieke Nederlandse kazematten uit de Grebbelinie uit diezelfde periode en een Duitse bunker uit de in 1944 ingerichte Pantherstellung.

Het Museum Educatief Centrum bestaat uit een expositie van wapens, uniformen, foto’s, films, en een veelvoud aan attributen, welke door zowel burgers als militairen gebruikt werden in de periode 1940 tot 1945. Vrijwilligers vertellen het verhaal over de aanleg van de Grebbelinie, de gevechten rondom Scherpenzeel en Woudenberg en de gevolgen daarvan voor de bewoners van deze regio.

Contact

Tel: 06 82 32 64 41 (M. Seijdell)

Website: www.grebbelinieinhetvizier.nl

Openingstijden

De reguliere openingstijden zijn van 1 april t/m 31 oktober:
Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00

Buiten deze uren kan het museum ook op afspraak opengesteld worden. Hiervoor dient u telefonisch contact op te nemen met nummer 06-82326441 of  per e-mail.

Het is voor bezoekers van het Museum Educatief Centrum mogelijk om de accu van hun E-bike op te laden.

Adres

Museum Educatief Centrum Grebbelinie
Brinkkanterweg 23A
3931 PJ te Woudenberg