Natuurgebied Bloeidaal

Een bijzonder natuurgebied gelegen in het agrarische gebied ten oosten van de stad welke is omgevormd tot natuur met schraal grasland, rietmoeras, bosschages en poelen. In 2007 is Bloeidaal aangelegd.

Bloeidaal is een relatief nieuw natuurgebied tussen de Barneveldse beek en de Hogeweg. Het nieuwe natuurgebied is tot stand gekomen vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ van UL, de ontwikkeling van 200 hectare natuur, namelijk herstel van de natuur in het bekenlandschap van de Gelderse Vallei, recreatiemogelijkheden voor de inwoners in de omgeving en meer veiligheid en bescherming bij overstromingen als gevolg van overmatige regenval. Het is gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen Amersfoort, provincie Utrecht, Waterschap Vallei en Veluwe, Utrechts Landschap en waterleidingbedrijf Vitens.

Al direct na de herinrichting trok Bloeidaal veel vogels aan. Tussen het rietland kun je de blauwborst, karekiet en rietzanger spotten. De ijsvogel, tureluur en wintertaling komen af op het stilstaande water in de zijarm van de Barneveldse Beek.

Regelmatig geven de gidsen een rondleiding door dit gebied. Zeker interessant om meer te horen over dit natuurgebied. Kijk op de website wanneer de volgende wandeling is.

Je kunt ook zelf op pad gaan, er loopt een prachtige wandelroute door dit gebied, Het Beekdal.
De wandeling ‘Het Venster’ voert je door beide natuurgebieden, Bloeidaal en De Schammer. Ook zeker de moeite waard!

Lees meer informatie op de website van het Utrechts Landschap.

Contact

Openingstijden

Van zonsopkomst tot zonsondergang

Locatie

Koedijkerweg 16
3816 BV Amersfoort