Van Ginkel fruitteeltbedrijf

Van Ginkel fruitteeltbedrijf in Achterveld, een bedrijf dat zich bezighoudt met de teelt van blauwe bessen, pruimen en – als de zomer meezit – vijgen.

Gezond fruit, rechtstreeks van het land! Het fruit wordt rechtstreeks verkocht aan de consument. Maar ook kun je zelf je eigen bessen plukken. Dat kan tijdens de openingstijden.

Het oogstseizoen van de blauwe bessen loopt van ruwweg begin juli tot de laatste week van augustus, dit kan per jaar licht verschillen.

Met de vijgenteelt zijn zij vooral aan het zoeken naar vijgen die in ons klimaat goed rijp worden, zoals de Ronde de Bordeaux een kleine paarse vijg die goed smaakt en een zachte schil heeft. Andere soorten zijn de Brown Turkey, Brunswick, Genua, Longue d’Août en de Sultane.

Momenteel telen ze zes pruimenrassen. Dit zijn de Opal, Jubileum, Victoria (ook wel Reine Victoria), Avalon, Reine Claude Verte en Anna Späth.

De pruimen worden meerdere keren per week geplukt en alleen als zij goed rijp zijn. Daarom zijn ze erg geschikt voor de verse consumptie.

Contact

Telefoonnummer: 06-46345052
E-mail: info@blauwebessen.eu
Website: https://www.blauwebessen.eu/

Adres

Emelaarseweg 5
3791 PS Achterveld