Fietstocht langs historische plaatsen tussen Amersfoort en Leusden

Op de grens van Amersfoort en Leusden is veel gebeurd en veel te zien. De vroegste geschiedenis van de regio begon hier. Het kerktorentje van Oud Leusden herinnert daar aan. De grens is regelmatig opgeschoven om Amersfoort kans te geven uit te breiden. Ook zijn in Amersfoort tijdens de eerste Wereldoorlog duizenden Belgen opgevangen. Als dank daarvoor hebben zij Amersfoort een Belgenmonument nagelaten. Op de grens ligt tevens Kamp Amersfoort, nu een Nationaal Monument dat de Duitsers hadden ingericht als concentratiekamp. Een triest dieptepunt. Maar het is ook een gebied met veel mooie natuur, met name rond Landgoed Den Treek. Dus een mooie omgeving voor landgoederen, parken en buitenplaatsen. Een prachtig gevarieerd gebied, rijk aan verhalen en herinneringen.

De fietstocht voert de deelnemers vanaf de Amersfoortse Berg onder meer langs de Galgenberg, het Belgenmonument, enkele prachtige villa’s op de Berg, Kamp Amersfoort, het kerktorentje van Oud Leusden, het Sovjet Ereveld en enkele buitenplaatsen zoals de Heiligenberg.

Groepsexcursie

Startpunt is bij de watertoren op de Amersfoortse Berg, eindpunt bij de Monnikendam in Amersfoort, maar in overleg is een andere start en eindlocatie mogelijk. Duur van de excursie ongeveer 2,5 uur, inclusief koffiepauze.

Maximaal 10 personen (1 gids t/m 8 personen, 2 gidsen t/m 10). Kinderen vanaf 12 jaar welkom. Prijzen op aanvraag.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met:

Leusden Natuurlijk!
e-mail: winkel@leusdennatuurlijk.nl
Tel: 033 303 9847

Als u wilt boeken, kijken we of er voor de betreffende dag en het tijdstip een gids beschikbaar is, waarna we de boeking definitief maken.