MTB route Leersum

Lengte van de route: 18,4 km

Eind 2015 zijn de twee oude routes van Leersum samengevoegd tot één grote route van 18,4 kilometer. Het deel in het Lombokbos (bij de parkeerplaats aan de Utrechtse baan) is compleet vernieuwd en bevat mooie, lange singletracks en flink wat hoogtemeters. Hierna volgt een singletrack parallel aan het fietspad van de Utrechtse baan. Vervolgens doemt na het oversteken van de Scherpenzeelse weg en een korte singletrack, een nieuwe lange brede klim op. De route bestaat hierna uit bredere hellingen afgewisseld met uitdagende slingerende singletracks. Zodra wederom de Scherpenzeelse weg overgestoken wordt gaat de route verder bij de ingang van Park Ginkelduin. Hier volgt een heel nieuwe uitdagende track over de zandduinen van Ginkelduin.

Eind 2022 is er een stuk route geopend dat door een storm (Valwind Leersum 18-6-21) was verwoest opnieuw geopend. Er zijn veel herstelwerkzaamheden in samenspraak met het team van Staatsbosbeheer uitgevoerd. Door een combinatie van (nog) bestaande en een paar nieuwe stukken is er weer een schitterend stuk trail “teruggegeven” aan de Route Leersum.

Contact

Website

Heb je vragen of opmerkingen? Stel deze via de Facebookpagina.

Vergunningsvignet: Voor deze route is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet en via deze LINK tref je een lijst met verkooppunten aan.

Openingstijden

Zonsopgang tot zonsondergang