MTB route Zeist

Lengte van de route: 17 km

Het is een technische route met veel bochten en korte venijnige klimmetjes. De route gaat voor het grootste deel over nieuw aangelegde singletracks. Bovenin is er aansluiting en voor een klein deel overlapping met de bestaande route Zeist-Austerlitz.

De singletracks zijn technisch uitdagend en behoorlijk zwaar. Het gaat continu heen-en-weer en op-en-neer, slingerend tussen bomen door en over heuveltjes heen. De van nature aanwezige hoogteverschillen (stuifduinen) zijn maximaal benut en hier en daar zijn ook extra spring bulten aangelegd. Delen met mul zand maken het bij droog weer extra zwaar. In het meest zuidwestelijke en noordoostelijke deel vind je wat rechte stukken om even op adem te kunnen komen.

LET OP: Een gedeelte van de track wordt gedeeld met de route Austerlitz. De splitsing staat duidelijk aangegeven. Volg de rode bordjes voor Zeist, paars voor Austerlitz.

  • Startlocatie:  Je kunt de route starten bij:
  • Restaurant ’t Jagershuys, Jagersingel 15, 3707 HW in Zeist (betaald)
  • Camping De Krakeling, Woudenbergseweg 17, 3707 HW in Zeist.
  • Hotel Bergse Bossen, Traaij 299, 3971 GM in Driebergen
  • Parkeerplaats aan de Woudenbergseweg 39, 3711 Austerlitz. (tegenover het Beauforthuis)
  • Ouwekamp, ons eetcafé, Oude Postweg 144, 3711 AL Austerlitz

Contact

Website

Heb je vragen of opmerkingen? Stel deze via de Facebookpagina.

Vergunningsvignet: Voor deze route is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet en via deze LINK tref je een lijst met verkooppunten aan.

Openingstijden

Zonsopgang tot zonsondergang