Huis Doorn

Museum Huis Doorn

Ervaar de vorstelijke grandeur in Huis Doorn. De laatste Duitse keizer Wilhelm II woonde tot zijn dood in Huis Doorn. De inrichting is afkomstig uit paleizen in Berlijn en Potsdam. Het huis ziet er nog steeds uit alsof er een vorst leeft.

Vorstelijk wonen

Een keizerlijke residentie in een dorp, dat is Huis Doorn. Je waant je terug in de tijd als je de 18 authentiek ingerichte vertrekken bezoekt waar de laatste Duitse keizer heeft gewoond. Na de Duitse nederlaag in WOI vluchtte hij naar Nederland en leefde er vanaf die tijd in ballingschap. De oorspronkelijke waterburcht uit de 14e eeuw was aan het einde van de 18e eeuw verbouwd tot een elegante buitenplaats. Wilhelm II kocht het in 1919 en liet het van alle gemakken voorzien, waarbij hij ook het 35 hectare grote park niet vergat.

De inrichting is afkomstig uit de keizerlijke paleizen in Berlijn en Potsdam. Het interieur is sinds zijn dood in 1941 nog helemaal intact en biedt je een authentiek beeld van vorstelijke wonen.

Eerste Wereldoorlog

Museum Huis Doorn verbindt het persoonlijke verhaal van de keizer aan de geschiedenis van de verwoestende en ingrijpende Eerste Wereldoorlog en de soldaten die daarin vochten. In het tentoonstellingspaviljoen WOI vind je deze verhalen over de Eerste Wereldoorlog en wat deze oorlog voor Nederland betekende.

Contact

Tel: 0343-421020
Email: info@huisdoorn.nl

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 11:00 uur – 17:00 uur
Zon- en feestdagen: 13:00 – 17:00 uur

Adres

Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn