Museum Spakenburg

Op een prachtige plaats aan de oude haven en tegenover de eeuwenoude scheepswerf ligt Museum Spakenburg. In het museum wordt het verhaal verteld van de gemeente Bunschoten.

Stap binnen in de historische oase van het rijke boerenleven, de visserij en oude ambachten en geniet van de prachtige collecties en een grande finale van de mooiste klederdracht. In het museum staan spannende tegenstellingen centraal. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand.

Museum Spakenburg is een plek waar tradities worden gekoesterd. In een eigentijdse presentatie van ruim 1500 m2 maak je een wandeling langs (vissers)woningen, een boerderij, winkeltje, schooltje en rokerij en een wisseltentoontelling. Ook industriële bedrijvigheid en voetbal (blauw en rood) hebben een plek in het museum.

Bunschoten-Spakenburg is een gastvrije gemeente met een eigen karakter. De combinatie van een prachtige collectie en het gebruik van audiovisuele middelen maken een bezoek tot een belevenis. Kom naar Museum Spakenburg en ontdek, beleef en verwonder!

Contact

Telefoon: 033-298 33 19

Openingstijden

Maandag 13.30 uur – 17.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag gesloten

Adres

Oude Schans 47-63
3752 AH Bunschoten-Spakenburg