Oudheidkamer Woudenberg

Stichting Oud Woudenberg beschikt over een prachtige Oudheidkamer met expositieruimte en onderzoeksruimte. Je vindt de Oudheidkamer op de tweede etage van het Cultuurhuis in Woudenberg.

De expositieruimte bevat een permanente tentoonstelling, wisseltentoonstellingen, een ‘Reis door de tijd’ en ‘Woudenberg op de kaart’ op de computer, een nagebouwde ‘heerd’ (woonkamer) uit 1900 en schoolklas uit 1930. In de onderzoeksruimte vind je een bibliotheek, documentatie en fotocollectie van circa. 10.000 gescande foto’s.

Praktische informatie
Tijdens vakantieperiodes kunnen de openingstijden afwijkend zijn. Kijk voor de actuele openingsmomenten op de website. Het is ook mogelijk om de Oudheidkamer op andere tijden te bezoeken. Dat kan worden aangevraagd per mail.

Gedurende de openingsuren zijn vrijwilligers aanwezig die je graag meer vertellen over de historie van Woudenberg. De Oudheidskamer bevindt zich op de tweede etage van het Cultuurhuis en is per lift te bereiken.
Achter het Cultuurhuis is ruime parkeergelegenheid en rondom het Cultuurhuis is er volop ruimte om fietsen te stallen. In het Cultuurhuis is koffie en thee verkrijgbaar.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Contact

E-mail: mail@oudwoudenberg.nl

Openingstijden

Maandag 13.30 – 15.30 uur.
Dinsdag 10.00 – 12.00 uur.
1e Vrijdag van de maand 18.30 – 20.00 uur.
Zaterdag 10.00 – 12.00 uur.
Groepen op afspraak.
De onderzoeksruimte is geopend op maandag van 13.30 tot 16.00 uur.

Adres

Cultuurhuis (2e etage, lift aanwezig)
Dorpsstraat 40d
3931 EH  Woudenberg