Contact

Telefoonnummer: 0332535615
E-mail: van.ravenhorst@hetnet.nl
Website: http://www.pluktuinstoutenburg.nl

Stoutenburgerlaan 6
3835 PB Stoutenburg
Plan je route

Openingstijden

Pluktuin open vanaf 1 juli
donderdag t/m zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur

Theehuis open per 1 mei:
donderdag t/m zaterdag: 10.30 tot 17.00 uur
andere dagen op afspraak

Voor groepen op aanvraag

Pluktuin Stoutenburg “in de vrolijke mortier”

Midden in het prachtige landschap van Stoutenburg ligt deze kleurrijke bloemenpluktuin met heel veel soorten bloemen zoals dahlia’s, rozen, lathyrus, goudsbloemen, korenbloemen, zinnia’s enz. Pluk zelf je bloemen en stel zo eigen boeket samen.

Vanaf half april tot begin mei kun je tulpen plukken.  Daarna gaan de tulpenbollen eruit en worden de opgekweekte zomerplantjes uit onze kas gepoot. Deze bloeien dan vanaf juli en kun je weer een mooi zomerboeket plukken. De prijs van het boeket is afhankelijk van de grootte van je boeket. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een plank met gaten, waarin je het bindpunt van de bos bloemen kunt meten.

Voor de kinderen is er een kinderpluktuin. Hierin bloeien de bloemen op volgorde van kleur, van wit, lime, geel, oranje oplopend via rood naar paars. Kinderen kunnen hier naar hartelust plukken voor een kinderprijsje.

In de herfst kun je kiezen uit  heel veel soorten pompoenen!

Theehuis
Het oude bakhuis is ingericht als een gezellig theehuis. In de zomermaanden kun je op het terras genieten van koffie, thee, zelfgebakken taart, Johan van Oldenbarnevelt koek.

Verder verkopen zij heerlijk boerenschepijs van IJshoeve Ruitenbeek. Maar ook voor een heerlijke High tea kun je hier terecht, dit kan alleen op afspraak. Heel leuk in combinatie met bijv. bloemen plukken of een workshop keramiek glazuren.

Verder hebben wij in het theehuis keramiek te koop, gemaakt door Meike Spruitenburg, jam en chutneys van ‘Oogst van eigen erf’.

Arrangement
Ben je op zoek naar een leuke invulling van een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, zussendag of gewoon een gezellige middag met vriendinnen?

Je begint de middag met koffie/thee en iets lekkers, vervolgens gaat je zelf  keramiek serviesgoed glazuren. Indien gewenst kan er gewandeld worden in de prachtige omgeving van het Utrechts landschap. Bij terugkomst kun je genieten van een heerlijke High tea. Voor meer informatie, vraag naar de mogelijkheden!