Beleef de evacuatie van mei 1940

Op 10 en 11 mei 1940 moesten alle inwoners van de gemeenten Leusden en Stoutenburg evacueren. Met deze fietsexcursie beleeft u zelf de evacuatie.

De excursie bestaat uit een fietstocht gecombineerd met tweemaal een stuk(je) wandelen. De gids start met u bij Kaasboerderij De Kopermolen of bij het Koetshuis in Stoutenburg. Zij vertelt u over de bekenliggingen en de werking van een waterlinie.

Via de Voorposten Stoutenburg gaat u naar de verzamelplaats van de evacués uit Stoutenburg. Vervolgens wordt de route die de evacués gelopen hebben nu per fiets afgelegd. Er wordt een stukje van de authentieke oude dijk uit 1745 belopen. Langs het Valleikanaal gaat het per fiets langs de Asschatterkeerkade, waar de Voorposten Asschat waren gelegerd, naar de Museumbunker. Via de stoplijn waar ook artillerie stond opgesteld en het voormalige inundatiegebied van De Voetpadkom wordt weer teruggefietst naar het startpunt.

De excursie bestaat uit een fietstocht gecombineerd met wandelen. De gids start met u bij Kaasboerderij De Kopermolen of bij Het Koetshuis in Stoutenburg.

Groepsexcursie

De excursie duurt ongeveer 3 uur.

Maximaal aantal deelnemers per gids is 15 personen.

De excursie is altijd te combineren met een kopje koffie of iets anders bij een van de deelnemende ondernemers (niet in de prijs inbegrepen).

Prijzen op aanvraag.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met:

Leusden Natuurlijk!
e-mail: winkel@leusdennatuurlijk.nl
Tel: 033 303 9847

Als u wilt boeken, kijken we of er voor de betreffende dag en het tijdstip een gids beschikbaar is, waarna we de boeking definitief maken.